Ny arkivleder til Vallø Lokalhistoriske Arkiv

Vallø Lokalhistoriske Arkiv har fået ny leder, Inger Olsen, på den netop afholdte generalforsamling. Vi ønsker Inger til lykke med den nye post.

Sjællandske skrev: Vallø Lokalhistoriske Arkiv har fået ny leder efter, at arkivleder Dan Janning døde i november efter længere tids sygdom. Han afløses nu af Inger Olsen, der hidtil har været formand for foreningen bag arkivet.

Som ny formand er den hidtidige næstformand: John Pedersen indtrådt. Rokaden betyder, at der på arkivets kommende generalforsamling skal vælges et nyt bestyrelsesmedlem.

Generalforsamlingen finder sted mandag 20. februar kl. 19 på Mødestedet i Hårlev.

Stigende interesse
I en status op til generalforsamlingen vil Inger Olsen berette om arkivets aktiviteter.

– Vi samler på historier og erindringer fra området og selvfølgelig billeder. Det vigtigste med billeder er, at der er navne på personer mm. Et foto uden navne har ingen interesse, med mindre det er en særlig begivenhed, siger hun.

Inger Olsen oplyser, at Vallø Lokalhistoriske Arkiv har oplevet stigende interesse i løbet af 2022.

– Det er især billeder, som arkivet lægger på den landsdækkende side: www.arkiv.dk. Det mest sete er et billede af Solgården i Strøby Egede fra cirka 1970. Højdespringeren i 2022 har dog været tegnede julekort fra 1900 til 1910, siger hun.