Idestrup Lokalhistoriske Arkiv

Besøg på Idestrup Lokalhistoriske Arkiv i 2016 v/ Ove og Erik

Lokalarkivet har til huse på Krogløvskolen, hvor de i 2005 flyttede ind i et par mindre (ca. 50 m2), men meget hyggelige og arbejdsmæssigt godt indrettede lokaler. Især var vi imponeret, nærmest overvældet af deres mange malerier, som de har hængt op på den ene væg. De kom fra Præstegården, hvor de havde boet siden starten af 1978. Det var også her – som i Væggerløse og Gedser – at det var Ketty Rasmussen, der var initiativtager til starten af arkivet.
Vi ankom som aftalt kl.14 og alle medarbejdere var til stede, skønt det ikke var deres arbejdsdag. Så flot, at alle mødte op for at kunne byde os velkommen.

Arkivleder Kirsten Bonde tog imod og gav os en rundvisning. Noget af det første vi så, da vi kom ind, var et stort fjernsyn, som stod ved den ene væg. Størrelsen må være omkring 45-50” og helt nyt. Det blev brugt til at vise billeder og film. Deres udstyr var også up to date. Alle damerne var fra Idestrup, havde gået i skole i Idestrup og som Kirsten Bonde svarede, da vi spurgte til hvordan, når de en gang vil stoppe, for de har jo ingen bestyrelse. Ja- sagde Kirsten, når vi stopper, så er det os alle sammen.
Alle havde deltaget i Arkibas5 kursus.
Vedr. Arkivernes dag, var det mange år siden, at de havde holdt den, men de havde i stedet holdt åbent, hver gang byen havde holdt Late night. Det er nu holdt i 16 år, med rigtig mange mennesker på besøg.
På vej ud af døren snuppede jeg en interessant lille folder med navnet ”Foredragsrækken i Idestrup”, 57. sæson, med 9 foredrag fra perioden oktober/2016 til marts/2017. En imponerende kavalkade og så i så mange år. Det gav inspiration og tid til eftertanke. Den var Kirsten for øvrigt også med i.
Tiden løber hurtigt i godt selskab, så omkring kl. 15,30 sagde vi farvel og kørte til Sjælland. En lang men interessant dag.